• s001.jpg
  • s004.jpg
  • s005.jpg

Kardüz Yaylası

Düzce İli Gölyaka İlçesi sınırlarında bulunan Kardüz Yaylası, Gölyaka’ya 28 km Düzce’ye 48 km D-100 Karayoluna 38 km ve en yakın yerleşim yerine 19 km mesafededir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1830 m olan yaylanın alanı ise 180 hektardır.

Düzce’nin en yüksek noktalarından biri olan Kardüz Yaylası kış turizmine adaydır. Bolu Kartalkaya Kayak Merkezine uygun özellikte olan Kardüz Yaylası'nda kışın kış sporları yapmanın yanı sıra meraklıları için; Jeep safari, foto safari, dağ bisikleti, trekking, at binme ve kampçılık aktiviteleri yapılabilir.

Kardüz Yaylasının, kış turizmi, spor turizmi, kongre-seminer ve yayla turizmine kazandırılması için Valiliğimiz ve ilgili kurumlarla alanda yapılabilecek turizm ve sportif faaliyetlerin belirlenmesi, alt yapının hazır duruma getirilmesi ve hali hazırda vatandaşın kullanımında bulunan alanlara dair çözüm önerilerinin geliştirilmesi için, çeşitli çalışmalar yapılmış, Bakanlar Kurulunun 06.10.2013 Tarih ve 28787 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararı ile, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak tespit ve ilan olunmuştur.

Her yıl Temmuz ayında geleneksel Kardüz Yayla şenlikleri düzenlenir. Halkoyunlarının oynandığı, güreş ve yürüyüşlerin yapıldığı şenliklere Türkiye’nin dört bir yanından yoğun bir katılım gerçekleşmektedir.

• katir-oba-1.jpg
  • katir-oba-2.jpg
Poker sites http://gbetting.co.uk/poker with all bonuses.